De laatste jaren lijkt het een trend geworden om zonnebrillen te dragen die gemaakt zijn van buitengewone materialen. Waarschijnlijk kent u de houten zonnebril al, maar wist u dat er ook zonnebrillen van bamboe gemaakt worden? Deze zonnebrillen zijn super licht en extreem duurzaam. Dat komt omdat bamboe zo’n sterk materiaal is. Bamboe zonnebrillen zijn hip en trendy, een aanrader voor iedereen! Als u eenmaal een bamboebril heeft gedragen, wilt u nooit meer terug naar plastic. Comfortabel, milieuvriendelijk en dé brillentrend van het decennium: de zonnebril van bamboe.

Wat is bamboe?

Bamboe is eigenlijk niet één specifieke plantensoort. Het is een groep planten die behoren tot de grassenfamilie. Ja, geloof het of niet: bamboe is echt familie van uw gazongras. Het is eigenlijk het grote broertje van het gras wat we allemaal kennen; duurzaam, sterk en flexibel. Maar het grootste voordeel is misschien nog wel de groeisnelheid van de plant. Bamboe kan in vrijwel alle grondsoorten groeien, en sommige soorten doen dit met een snelheid van een meter per dag! De lengte van de bamboeplant varieert per soort, van enkele centimeters tot ongeveer 30 meter! In breedte kunnen de soorten variëren van een paar millimeter tot wel 30 centimeter. Tegenwoordig wordt bamboe in veel dingen toegepast, waaronder meubelen, vishengels, muziekinstrumenten en vloeren.

Bamboe zonnebrillen

De reden dat zonnebrillen van bamboe zo geweldig zijn, is volledig te danken aan de eigenschappen van bamboe. De zonnebril is veel sterker dan zijn plastic tegenhanger, maar is ook vele malen lichter. Een zonnebril van bamboe weegt maar ongeveer 18 gram! Dit is heerlijk voor het draagcomfort, en de meeste mensen vergeten zelfs dat ze een bril op hebben. Maar een bamboe zonnebril is ook nog eens veel beter voor het milieu. Omdat bamboe zo snel groeit, is er meer dan genoeg grondstof beschikbaar. Het productieproces is zo goed als klimaatneutraal, op het gebruik van elektrisch gereedschap na. En omdat ze langer meegaan, koop je minder vaak een nieuwe bril. Een zonnebril van bamboe is dus ook het perfecte accessoire voor de milieubewuste consument!