• Hoe wordt een houten zonnebril gemaakt?

  Houten zonnebrillen zijn helemaal hip tegenwoordig. Een cool en duurzaam alternatief voor de plastic zonnebril. Maar hoe wordt zo’n houten bril eigenlijk gemaakt? Het productieproces van een houten zonnebril is vrij arbeidsintensief. Het kan (nog) niet volledig geautomatiseerd worden, en er zijn dus altijd mensenhanden nodig om tot een afgewerkt product te komen. Plastic zonnebrillen worden veelal in mallen gegoten door grote machines, en er hoeft geen mens aan te pas te komen. De zonnebrillen komen er aan het eind van de lijn compleet afgewerkt uitgerold. Helaas is het maken van een zonnebril van hout niet zo gemakkelijk.  

  Het productieproces

  Het maken van een houten zonnebril begint natuurlijk in de natuur. Er worden geschikte bomen geselecteerd om de frames van de bril uit te zagen. Nadat de boom verwerkt is tot keurige blokjes hout, kunnen de frames en pootjes uitgesneden worden. Dit wordt soms met de hand gedaan, maar kan ook al deels machinaal gedaan worden. Nadat het hout uitgesneden en eventueel gelakt is, worden het frame en de pootjes aan elkaar gezet met een scharnier. Omdat een scharnier veel gebruikt wordt, en dus sterk moet zijn, worden deze van metaal gemaakt. Naast de lens is dit het enige onderdeel dat niet van hout gemaakt wordt. Nadat de bril geassembleerd is wordt hij handmatig geschuurd en geslepen. Dit is een precies werkje, en kan daarom niet met een machine. Om de bril af te maken wordt het logo gegraveerd, en komen de lenzen er in.  

  Kosten van een houten zonnebril

  Omdat het productieproces niet volledig machinaal verloopt, zijn de prijzen van zonnebrillen van hout over het algemeen hoger dan die van plastic. Vooral de brillen die van boom tot bril volledig met de hand gemaakt zijn, kunnen erg duur zijn. Maar dan weet u ook zeker dat het van hoge kwaliteit is. Veel meer komt het echter voor dat de brillen slechts handmatig afgewerkt worden, en deze zijn erg goed betaalbaar. Zij het iets duurder dan een plastic bril, maar dat is een verwaarloosbaar verschil als u bedenkt wat u ervoor krijgt. De houten zonnebril geeft u een trendy look, en valt veel meer op dan een standaard zonnebril.
 • Waarom een zonnebril van bamboe?

  De laatste jaren lijkt het een trend geworden om zonnebrillen te dragen die gemaakt zijn van buitengewone materialen. Waarschijnlijk kent u de houten zonnebril al, maar wist u dat er ook zonnebrillen van bamboe gemaakt worden? Deze zonnebrillen zijn super licht en extreem duurzaam. Dat komt omdat bamboe zo’n sterk materiaal is. Bamboe zonnebrillen zijn hip en trendy, een aanrader voor iedereen! Als u eenmaal een bamboebril heeft gedragen, wilt u nooit meer terug naar plastic. Comfortabel, milieuvriendelijk en dé brillentrend van het decennium: de zonnebril van bamboe.

  Wat is bamboe?

  Bamboe is eigenlijk niet één specifieke plantensoort. Het is een groep planten die behoren tot de grassenfamilie. Ja, geloof het of niet: bamboe is echt familie van uw gazongras. Het is eigenlijk het grote broertje van het gras wat we allemaal kennen; duurzaam, sterk en flexibel. Maar het grootste voordeel is misschien nog wel de groeisnelheid van de plant. Bamboe kan in vrijwel alle grondsoorten groeien, en sommige soorten doen dit met een snelheid van een meter per dag! De lengte van de bamboeplant varieert per soort, van enkele centimeters tot ongeveer 30 meter! In breedte kunnen de soorten variëren van een paar millimeter tot wel 30 centimeter. Tegenwoordig wordt bamboe in veel dingen toegepast, waaronder meubelen, vishengels, muziekinstrumenten en vloeren.

  Bamboe zonnebrillen

  De reden dat zonnebrillen van bamboe zo geweldig zijn, is volledig te danken aan de eigenschappen van bamboe. De zonnebril is veel sterker dan zijn plastic tegenhanger, maar is ook vele malen lichter. Een zonnebril van bamboe weegt maar ongeveer 18 gram! Dit is heerlijk voor het draagcomfort, en de meeste mensen vergeten zelfs dat ze een bril op hebben. Maar een bamboe zonnebril is ook nog eens veel beter voor het milieu. Omdat bamboe zo snel groeit, is er meer dan genoeg grondstof beschikbaar. Het productieproces is zo goed als klimaatneutraal, op het gebruik van elektrisch gereedschap na. En omdat ze langer meegaan, koop je minder vaak een nieuwe bril. Een zonnebril van bamboe is dus ook het perfecte accessoire voor de milieubewuste consument!  
 • Hoe werkt de Bamboombox?

  Houten inductie speakers in 3 verschillende kleuren

  Hoe werkt de BamBoomBox

  [thb_gap height=”40″]

  Ook zo benieuwd naar hoe de BamBoomBox werkt? Bekijk het filmpje hierboven en zie hoe makkelijk het is om deze prachtig gadget te gebruiken.